Om oss

Allt började i en liten småskalig ostbutik i centrala Lund på 50-talet. Bengtsons Ost grundades 1951 av Inga och Thure Bengtson som la grunden för vad Bengtsons Ost är idag. Med tiden expanderade man både med ett eget mejeri i Danmark som främst tillverkade vitmögelostar och en egen central för bitning och packning i Lund, än i dag kommer det kunder till butikerna som gladeligen berättar om sin tid hos Bengtsons Ost. En stor del av framgången som fortfarande ligger som grund till kärnan i Bengtsons Ost är egenlagringen av svenska klassiska hårdostar så som Herrgård, Präst och Grevé vars lagring kan sträcka sig ända upp till 3 år.

Med åren så har konceptet utvecklats och idag är Bengtsons Ost mycket mer än en vanlig ostaffär men bedrivs i samma gamla anda fast med nya moderna system och ett uppdaterat koncept som verkligen ligger rätt i tiden.

Bengtsons Ost är ett koncept där huvudsortimentet består av ostar och delikatesser från Europas alla hörn. Vi har även allt från chokladpraliner till gåslever. Som komplement erbjuds också enklare lunchalternativ i form av varma mackor och ost/charktallrikar. Våra noga utvalda och handplockade produkter är det som bidrar till att skapa en smakupplevelse i världsklass.