Allt började i en liten småskalig ostbutik i centrala Lund 1951.

Vår Berättelse

1950-talet i Sverige, välfärden blomstrade, industrin gick på högvarv och rockmusiken började på allvar bli populär bland dåtidens ungdomar i Sverige, men bland Lundaborna var det inte bara rockmusiken som började bli populär utan även ost från just Bengtsons Ost.

Allt började i en liten småskalig ostbutik i centrala Lund 1951. Bengtsons Ost grundades 1951 av Inga och Thure Bengtson som la grunden för vad Bengtsons Ost är än idag. Med åren som gick expanderade man något med eget mejeri i Danmark som främst tillverkade vitmögelostar så som Brie och Camembert.

Släktingar till personer som dagligen arbetade på mejeriet kommer fortfarande in till butikerna och återberättar deras historia. En stor del av framgången som fortfarande ligger som grund till kärnan i Bengtsons Ost är egenlagringen av svenska klassiska hårdostar så som Herrgård, Präst och Grevé vars lagring kan sträcka sig ända upp till 3 år. All ost som lagras kontrolleras noga av Bengtsons Osts egna lagringsspecialister. 

Bengtsons Osts huvudsortimentet består av ostar och delikatesser från Europas alla hörn. Vi har även allt från chokladpraliner till gåslever. Som komplement erbjuds också frukost/lunchalternativ i form av varma mackor, ost och charkbrickor, pajer m.m. Vi har även fullständiga rättigheter i vissa butiker. Våra noga utvalda och handplockade produkter är det som bidrar till att skapa en smakupplevelse i världsklass. 

Med åren så har konceptet utvecklats och idag är Bengtsons Ost mycket mer än en vanlig ostaffär. Vi bedriver idag verksamheten i samma gamla anda fast med nya moderna system och ett uppdaterat koncept som verkligen ligger rätt i tiden. 

Vi på Bengtsons Ost försöker alltid erbjuda våra
kunder ett så brett sortiment som möjligt.